Inwendige bliksembeveiliging

Ieder gebouw is verbonden met metalen delen die van buiten komen. Bijvoorbeeld de gasleiding of waterleiding. Een deel van de energie (bij blikseminslag) zal via deze leidingen het gebouw binnendringen. Dit is niet te voorkomen.

• Om schade te verminderen wordt er potentiaalvereffening aangebracht. Dit is de verzamelnaam voor het verbinden van alle denkbare metalen delen in het gebouw zoals de gasleiding, waterleiding, c.v. leiding, kabelgoten, ladderbanen, staalconstructie, e.d

Maar hoe beveilig je nu de apparatuur die aangesloten zijn op de inkomende voedingskabel, de kabel voor centrale antenne, de kabel voor telefonie en internet, e.d?

• Om schade aan die elektrische apparaten te verminderen wordt overspanning beveiliging toegepast. Dit is een apparaat dat geactiveerd wordt bij een te hoge spanning. Bij het niet toepassen van overspanning beveiliging kunnen elektrische apparaten zoals televisie, telefoon, computer, e.d. onherstelbaar beschadigd raken.

Alle denkbare elektrische apparatuur is te beveiligen tegen overspanningen.

Voor een juiste werking van een inwendige bliksembeveiliging en het voorkomen van gevaarlijke situaties bij een blikseminslag is het van essentieel belang dat beide systemen worden toegepast.

Voor een gedetailleerde technische omschrijving klikt u hier.